30 mei 2014 cteloeke

Grenzen opzoeken: Arke vs Holland International


Het probleem: Toen TUI Nederland in 2005 bij ons kwam, had de organisatie twee grote A-merken in huis: Holland International en Arke. Het probleem was dat beide merken elkaar voor een zeer groot deel overlapten qua aanbod en beide vrijwel uitsluitend verkocht werden via het traditionele reisbureau.

De oplossing: Wij ontwikkelden met TUI voor beide merken een onderscheidende positionering en een bijpassende distributiestrategie.
Holland International: Het van oudsher bekende reismerk, exclusief verkrijgbaar via het reisbureau, met als payoff: Holland International, wij begrijpen waar u heen wilt.
Arke: Het bekende, Nederlandse reismerk dat synoniem staat voor vakantie. Het multichannel-merk Arke is in staat iedere vakantiewens online, telefonisch of in één van de 140 eigen reisbureaus te matchen. Arke.nl. Dacht ’t wel.

Het resultaat: Met alleen Holland International wist TUI zijn leidende positie binnen het reisbureau niet alleen te handhaven, maar zelfs te versterken. Met Arke (.nl) bouwde men ondertussen aan wat nu veruit het sterkste vakantiemerk van Nederland is. Geholpen merkbekendheid Arke 98%.

QMA-website-portfolio-2013-Arke-04

Tagged: , , , , , , , ,