23 mei 2014 cteloeke

Evidence based healthcare marketing

20955-01 QMA Website case tasigna v1 TY-01
Het probleem: Tasigna® is een geneesmiddel van Novartis Pharma tegen CML, een vorm van leukemie. Er is de laatste jaren enorme progressie geboekt in de strijd tegen deze ziekte. Zozeer zelfs, dat voor sommige patiënten het perspectief op genezing lonkt. Dat is een geweldig verhaal. Maar het moet wel verteld worden en dat vraagt, als het gaat om geneesmiddelen, uiterste zorgvuldigheid.

De oplossing: Met de opdrachtgever bedachten we een communicatiethema waarin de patiënt centraal staat. De campagne is ‘gekocht’ door Novartis vestigingen in tal van Europse landen.

Het resultaat: De Europese campagne wordt inmiddels vanuit Nederland gecoördineerd en dat mag gezien worden als een beloning voor een bijzondere prestatie. Met goede ideeën worden grenzen verlegd en resultaat geboekt.